Memang anak salah ke.. atau salah aku?

on 28 May 2011

Memang tak dapat dinafikan dengan keadaan ekonomi yang makin lama makin cekik darah, bukan bapak je kena kerja. Tapi mak sekali kalau boleh. Tapi ada pulak mak bapak sibuk kerja semata-mata nak tambah harta. Tak puas apa dengan apa yang ada. So kerja kerja kerja..

Sampaikan 'harta paling mahal' sekali yang Esa bagi terabai, terbengkalai. Harta apa? Anak laa.. Haiyaa

Berbalik pada entri. Bila jadi macam tu depa mula meluaskan pergaulan.. Sebab depa nak cari 1 tempat dimana depa rasa depa dihargai, diperlukan oleh orang sekeliling. Bila depa dapat, maka mulalah depa keluar tak balik-balik rumah. Kalau balik pun, subuh. Nak balik awal pun siapa ada kat rumah?

Then mak bapak pun mula membangkang. Alasan - pentingkan kawan dari keluarga sendiri. Hmm..


Patutnya ini yang parents kena pikiaq - Apsal anak aku jadi macam ni? Memang dia salah ke.. atau salah aku? Barulah betul.. Parents kena bijak sikit dalam hal ni.. Bagi aku kalau parents tetap maintain dengan sikap main shoot je, memang selama-lamanya lah depa (anak-anak) pentingkan kawan dari keluarga sendiri..
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...