Masa dan sabar...

on 19 February 2011

Hari ni bangun je dari tidur teringat pulak aku zaman jadi student dulu.. Zaman jadi student dulu penuh jugak dengan tanggungjawap.. Assignment, study pastu kerja-kerja rumah macam cuci baju, masak.. Sekarang pun sama.. Kita takkan dapat lari dari tanggungjawap..

Masalah akan timbul bila kita tak tepati masa untuk laksanakan tanggungjawap tu..

Korang pernah kena macam ni? - Korang dah deal nak lepak dengan member.. Member kata dia jemput tapi dia pulak lambat datang.. Kita dah tunggu dekat setengah jam.. Mahu tak panas? Silap-silap kang bertekak pulak..
Pentingnya menepati masa ni, tapi ramai pandang remeh..

Tak semua jugak perkara yang kita nak terus jadi, terus dapat. Contohnya kita nak melepas.. Sebelum tu mestilah tanggal seluar dulukan?

Macam tu jugak dengan blog ni.. Bukan hari ni post entri, esok kat akaun nuff kita dah.. Hm pokonya sabar usaha, sabar usaha.. Takda benda lain dah.. Takda shortcut..
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...