Nak update lebih dari 1 entri 1 hari - Perancangan kena ada

on 21 February 2011

Kita bercadang nak blog kita aktif.. Tak nak dah update sehari sekali, kita nak lebih dari 5 entri sehari.. Contohnya lah eh.. 5 entri sehari, dalam masa yang sama setiap entri tu ada something yang berguna untuk pembaca. Bukan kerja senang. Serius..

Takda perancangan, memang botaklah kepala fikir idea..

Kita kena ada perancangan yang kukuh kalau nak update banyak-banyak entri dalam sehari ni. Perancangan yang solid, kukuh - Kepelbagaian jenis entri, kategori-kategori entri, apa faedah untuk pembaca yang baca entri tu.. Last sekali, ringkas dan padat supaya kita tak pening, supaya pembaca tak mudah hilang fokus bila baca entri kita.

Bukanlah bermaksud kalau kita dah ada perancangan ni, idea kita datang mencurah-mencurah. Sebab kita masih kena fikir idea dari satu-satu topik tu.. Tapi sekurang-kuranganya kita dah tahu topik-topik yang boleh kita taip. Betul tak? Cuba fikirkan..
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...