Video lawak: pokemon vs michael jackson

on 07 December 2010

Selamat pagi semua! Macam mana dengan hari korang hari ni? Ada baik? Hmm pagi ni Celcom broadband ok pulak. Laju semacam je. Pelik.. Entri kali ni berbentuk lawak. Hmm actually kid ada terfikir pasal strategi blog.. Enri ni salah satunya. Dalam peringkat testing lagi ni. Kid akhirnya dah faham kenapa sesetengah blogger memang gila-gila post update.. 1 hari sampai 5-10 post.. Ada tujuannya tu.. Nanti kid dedahkan untuk tatapan korang.

Kali ni kid nak kongsi lagi 1 video lawak yang bakal pecahkan perut korang.. Video ni ilhamnya diambil dari game francais terkenal : Pokemon. Sesiapa yang kaki game tu, kalau tak pernah main game ni jangan gelar diri korang tu game maniac. Hehe. Even kalau korang rasa macam budak-budak main game ni, sebagai kaki gamers, korang tak patut ada istilah diskriminasi.. Berbalik pada topik, video ni guna scene ketika pokemon battle.

Tapi apa yang mengejutkan bukan pokemon vs pokemon, tapi pokemon vs michael jackson.. Haha korang boleh bayangkan? Kalau tak boleh, sila tonton video ni.. Memang kelakar dan bijak lah idea si pembuat video ni. Kah kah kah kah..Lagi 1 video ni dihasilkan guna photoshop dan dianimatekan frame by frame supaya pergerakan animasi tu kita boleh tengok dan tak nampak kaku. Bayangkanlah berapa frame nak kena buat tu.. Bijok ah!

So tanpa buang masa lagi tontonkan video selama 2 minit ni. 2 minit yang bukan sia-sia, tapi dijamin tergelak dan terberak!





Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...