Kosmo - Facebook senjata berbahaya (apa yang bahaya aku pun tak tahulah)

on 16 February 2011

KUALA LUMPUR - Laman sosial Facebook merupakan ruangan perkongsian perasaan sesama individu yang boleh menjadi senjata paling berbahaya dan kejam dalam peradaban baru manusia. - Kosmo

Aku tak tahu lah kalau-kalau connection kat office ni ada problem ke apa tapi aku dah refresh page kosmo tu banyak kali dah. Ni lah berita paling pendek pernah aku tengok kat Kosmo online. 1 ayat je! Mungkin nak suruh orang beli paper kot.

Bab facebook ni.. Banyak dah cerita pasal fb ni. User-user fb tahu-tahu jelah. Baik buruk fb ni, kan bergantung pada diaorang yang mengguna laman sosial ni. Kalau guna untuk kebaikkan, macam Kelab Blogger tu, maka positiflah effect dia. Ar sesiapa yang tak join lagi, pergi like Kelab blogger eh..

Kalau guna untuk keburukkan, contohnya dia letak pic 18sx dia lepas tu orang ambil dan sebarkan.. So buruklah effect dia. Lepas tu timbul segala macam andaian, pendapat, auta. Yang lagi memburukkan, banyak auta dari fakta. Tu je lah penyebab dia.. Takda lain.. Fb tak salah, niat nak guna tu yang salah. Hm..
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...