Part 2 : Komunikasi dan tricks untuk dapatkan si dia

on 22 February 2011

Kes study - Jangan lebih-lebih

"Ada 1 girl ni.. Aku baru kenal dia.. 1 hari tu aku borak-borak. Borak macam-macam.. Mula-mula dia ok je. Sampai 1 masa tu tiba-tiba dia macam dah interested lagi nak borak.. Aku tengok dia macam tak selesa pun ada.. Apa pasal haa??"

Oh.. Ni pasal terlalu menyibuk lah ni.. Takda siapa yang suka orang yang baru dikenali tu, tiba-tiba je nak ambil tahu semua pasal dia. Lagi-lagi pasal status.. Kalau kena kat kita sama jugak.. Kita tak selesa, rimas.. Lagi 1 sebab kepercayaan dia pada kita masih suam-suam lagi..

Yang penting jangan gelojoh! Biarkan segala pasal dia terbukak satu demi satu.. Kayuhh perlahan-lahan.. Tapi kalau degil jugak, buat macam ni :

Contoh situasi - Office :

Kau : Erm banyak betul ek kerja hari ni..
Awek : Yelah.. Mata i ni.., dah tak larat nak mengadap dashboard..er.. monitor ni..
Kau : Hm sabar je.. Eh tapi penat-penat u, kerja u siap, takda mistakes.. Baguslah u, rajin.. (senyum)
Awek : Eh hehe.. Takdalah..
Kau : Tak! U.. I serius ni.. (buat muka bersungguh-sungguh) Bertuah lah lelaki yang kahwin dengan u.. Rajin.. Mesti semua kerja rumah terurus.. (pancing..)
Awek : Hehe.. i belum kahwin lagi.. (terdedah)
Kau : Oh i see.. Eh dah pukul 1.. Waktu lunch.. I ingat nak ajak u lunch sekali tapi apa kata bf u nanti.. (pancing lagi..)
Awek : Eh bf? Lagilah i takda.. Hehe.. Boleh je.. Jomlah..  (Kantoi! Dah tahu status dia)

Ingat 2 benda ni je.. Puji + pancing bila nak lebih lagi pasal si dia! Ok nak sambung buat kerja..
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...