Kenapa perempuan baru je clash, sekejap je dah dapat bf baru?

on 06 December 2011















Hai semua.. Ekceli ni bukanlah tuan punya blog yang menaip tapi kawan dia. Nama i linda martopo. 2 hari lepas, tuan punya blog ada tanya i :

Kenapa perempuan baru je clash, sekejap je dah dapat bf baru?

Memandangkan i pun termasuk dalam kategori cepat dapat pengganti ni, so dia mintak i explain dalam blog dia sebagai jawapan untuk boys yang frust gegila dengan girls macam i ni. Hurmm nasib baikla dia bayar i untuk entri ni.. Kalau tak, jangan harap i nak taip2 kat blog buruk ni.

                                                                      +++++++++++

I bet mesti ramai boys yang tertanye-tanye kenapa kan? Well one of the reasons is, kitaorang nak lupakan ex-bf.

"Oh.. So nak lupakan ex, cari bf baru ye? Kau ni bodoh ke bangang?"

I tak bodoh. I tak bangang. Sebenarnya i ambik 1 tindakan yang bijak. Macam ni ye.. Masa kapel, dah tentulah selalu dating, selalu makan sama2, selalu call/sms, selalu main geli2, ringan2, berat2 kat hotel kan.. So secara tak langsung, lepas 1 tempoh, apa yang i buat dengan ex-bf for sure melekat dalam fikiran.

Tapi bila dah putus, kenangan with ex-bf pulak mengganggu.. Asyik teringat-ingat je. That is when the real problem start.. So i cepat-cepat cari bf baru. Bf baru confirm lagi caring, and dia akan pastikan i sentiasa happy. Bila dah macam tu, kenangan together2 dengan ex-bf semakin lama semakin hilang dari ingatan.

Lagipun.. Ah come on lah.. Buat apa nak merana lama-lama? Dah clash, so segala kenangan with ex-bf dah takde makna dah.
 













Actually ada antara girls ni sebenarnya dah lama standby spare part.. Atau dengan kata lain, cu...?

"Curanggg!"

Pandai pun you'all. Tu sebab girls cepat dapat bf baru.

Tapi kitaorang bukan saja2 nak curang taw. Sebenarnya, ada girls yang memang cinta kat bf dia. Masalahnya, lelaki ni boleh berubah.. Contohnya dulu caring gila, sekarang tak lagi. Tu yang buat girls berubah hati. But thank god, kitaorang sentiasa ingat pada pepatah 'sediakan payung sebelum hujan'. Sebelum bf berubah, kitaorang usha dulu boys lain. Dah dapat, simpan. Masa ni, kitaorang dah tak kisah dah dengan bf.. So, sama ada bf atau we'all sendiri mintak clash, it doesn't matter anymore. Clash, clash lah. I dah ada spare part. Nak cuak apa?

Orang kata, cinta ialah tentang perasaan antara 2 jantina. But who cares? You can call me bitch, sundal or what ever. I don't care. Sebab i cuma fikir pasal perasaan i je.














You'all nak tahu? Girls macam i ni sebenarnya, gilakan duit aw. Kitaorang nak duit sentiasa ada depan mata. Tapi kitaorang malas nak kerja. Malas sangat2. Hihi. So cara paling senang, pau duit bf. That's why lelaki kena kerja kuat and simpan gaji.. Supaya gf senang2 je boleh habiskan duit tu.

Tapi mana kitaorang nak cekau duit bila dah clash? Siapa nak bayar kos facial, kosmetik, pakaian yang branded2, sewa rumah, bil internet, duit kereta tiap2 bulan? Tu belum masuk lagi kos harian macam clubbing.. Huhu.

So dari pening2 fikir pasal tu, baik cepat2 cari bf baru. Dah ada bf baru, means kitaorang tak perlula risau pasal duit lagi. Pau duit bf baru sudahh.. Ala, lelaki ni pun, senang sangat makan umpan. Kitaorang just adjust imej, flirt2 sikit, show off aset, terus dia hulur duit.

                                                                        ++++++++++

Oklah. I rasa cukup kot jawapan i bagi ni. So i stop sini dulu. Tapi sebelum tu, i nak ucapkan padan muka kat boys yang mudah sangat percaya and letakkan 100% harapan kat girls macam i ni. Kenapala you'all ni bodo sangat ye? Boooo~! Hehe.

Oh kalau ada kawan u yang nak tahu kenapa girls cepat dapat bf baru, jangan lupa suruh dia rujuk entri ni ye.. Sebab jawapan yang complete ada kat sini. Oklah, gotta go. Out dulu. Daaa~


*Kredit idea : Ayeem
Ranking: 5

{ 10 comments... read them below or add one }

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

konsep "sediakan payung sebelum hujan" paling xleh blah.. haha


12 December, 2011
Nizam Ijam said...

kali pertama singgah sini..


27 December, 2011
cik ct said...

kelakar jew pompuan tu..btw nice entry..=)


05 January, 2012
~sHiDa dAn sAfUaN FaMiLy~ said...

mmg ramai pompuan mcm tu kat dunia ni..
follow me back..,. hehehee
http://sehati0818.blogspot.com/


17 January, 2012
~sHiDa dAn sAfUaN FaMiLy~ said...

mmg ramai pompuan mcm tu kat dunia ni..
follow me back..,. hehehee
http://sehati0818.blogspot.com/


17 January, 2012
MUJAHID295 said...

teruskanlah buat mcm tu..tgk la brape lame girls tu bleh bertahan..orng pmpn makin berumur market makin turun,xpi lelaki makin berumur market makin tinggi.


18 January, 2012
MUJAHID295 said...

teruskanlah buat mcm tu..tgk la brape lame girls tu bleh bertahan..orng pmpn makin berumur market makin turun,xpi lelaki makin berumur market makin tinggi.


18 January, 2012
Ain Dzaya said...

BUT SERIUSLY..i memang tak agree langsing dengan statement nie...memang ada perempuan cmnie..tapi tak semua ok..!


Apa sebenarnya hukum pakai contact lens?!


12 February, 2012
Hyp3R said...

xdo blog walking..den spam cni jo lah..lamo xjln tengk blog org -.-


16 March, 2012

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...