2 website best untuk gitaris

on 25 September 2010

Untuk siapa-siapa yang gemar bebenor main gitar tu, sini kid ada something
nak share dengan korang.


Kid perasan gak ada newbie newbie ni, tak suka praktis dengan lagu lagu
yang ada dalam negaro ni. Suka dengan lagu luar malaysia tu.

Maklumlah, kebanyakkan buku lagu gitar yang ada kat sini, lagu-lagu dalam tu semua lagu lagu tahap mak ayah kita dulu ye tak?
Bagi korang macam tak kena ar dengan taste korang la ek?
Korang yang cakap eh, not me.

Nak carik buku lagu gitar yang dalam dia semua lagu luar negara,
susah pulak nak jumpa kat kedai.
Tapi janganlah pening sebab kid jumpa resolusi untuk masalah korang.

Ok korang usha web ni :

http://www.e-chords.com/

Ni lagi 1 :

http://www.ultimate-guitar.com/



Apa kejadahnya website ini?

- Website ni menunjukkan kord lagu kegemaran korang.

- Untuk memudahkan newbie! Ni yang paling utama. Sebab korang tak payah lagi dah cari
   sendiri kord lagu yang nyata memang susah untuk newbie.

- Newbie dah tak mudah giveup dah. Sebab semua kord dah tersedia, kord lagu
   yang korang suka pulak tu. Jadi nak apa lagi?

- Yang dah pro pun boleh datang jenguk. Manala tahu korang dah malas nak guna
   kepandaian korang cari  kord lagu, jadi datang ler sini!

- Bukan setakat kord lagu, ada bermacam-macam lessons korang boleh cari kat sini.
   Siap video lagi. Tapi ada antaranya berbayar.

- Bagi yang ada software guitar pro, http://www.ultimate-guitar.com/ salah 1 website yang gerek
   untuk korang cari lagu baru.

- Jangan! Jangan sesekali pulak korang cari lagu dalam negara kat sini ok!
  Jangan buat tebiat!


So korang gunalah kelebihan website ini seadanya yek.
Yang newbie, jangan jadikan 'takda lagu untuk praktise' alasan lagi ok.
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...