Never underestimated waiter job

on 28 September 2010



Rasanya dah seminggu lebih dah kid tinggalkan melaka. Rindu gila. Rindu sangat sangat dengan life sana.
Nasib baiklah dah dapat kerja kat tampin yang kecil ni. Kid jadi waiter. Nak tahu, kid takda langsung kelayakan untuk jadi waiter ni. Sebab apa? Ok korang bayangkan keadaan ni :

Suara garau, muka ketat + bengis tapi jadi waiter. Macam mana la yek?Huhuh!

Penat tu, bagi kid kerja apa pun penat. Even kerja kat office pun, asyik duduk je penat jugak. iasalah tu kan. Tapi sejak kerja sebagai waiter ni, kid rasa macam karma berlaku kat diri kid.Yelah, kalau dulu bila kid order je air + makanan, kalau lambat sampai memang panas ar telinga waiter tu kid perli.

Bila nak bayar pulak, kalau waiter lambat je sampai, memang kena jugak dengan kid. Walhal, waiter tu bukan saja nak lambat lambat, tapi sebab ramai pelanggan. Tak menang tangan. Huhuh! Sekarang ni apa yang kid buat kat waiter waiter kedai makan dulu, kena kat kid balik. Aiyarkk! Padan muka!

Kid pernah jugak fikir, kalau takdalah waiter ni kan, boleh sampai ke air + makanan kat meja kita?
Kalau dah tukang masak, tukang buat air busy, sapa lagi nak ambil and hantar apa yang kita order kalau bukan waiter kan? Jadi patut ke kita maki maki diaorang ni ya? Janganlah jadi macam kid, pentingkan diri sendiri je. Adoi.

I swer to god, i never, ever looked down this job anymore!!

*picture : educareproduction.com
Ranking: 5

{ 1 comments... read them below or add one }

wannurfazrini said...

huh, baik dibalas baik,, jahat dibalas jahat . rasakan kid . penat keje waiter ni , tu psl dorg lambat .

i pun rindu keje waiter . tggal kenangan jelah :D


02 October, 2010

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...