Seize the day by avenged sevenfold

on 18 September 2010



Aku tahu ramai girl minat ahli kumpulan avenged sevenfold ni. Hehe. Ok kali ni aku nk kongsi dengan korang lagu yang paling banyak aku play kat realplayer aku lately ini. Seize the day dari avenged sevenfold.

Actually, aku bukanla peminat avenged sevenfold ni and genre yang band ni main pun aku cuma dengar-dengar macam tu je. Aku more to hasil-hasil d.i.y macam grindcore atau apa yang korang panggil tu?



Oh ya, korang gelar ia muzik underground.

Lagu ni sebenarnya dah lama tp aku tetap nk review gak. Haha ketinggalan zaman aku ni. Sebelum tu, ni jujur cakap lah ek. Walaupun aku bukan pendukung muzik mainstream, tapi aku mengaku muzik ni luas. Jadi apa yang sedap kat telinga aku, aku balun je la yang penting takda unsur-unsur yang aku benci.

Mungkin sebab melody dia yang best (orang yang dah rasa kehilangan yang tersayang mmemang sesuai dengar lagu ni), lirik yang menceritakan kehilangan orang yang dicintai seolah-olah menarik telinga aku untuk dengar banyak-banyak kali dalam 1 hari. Feel gila lah senang cita.Confirm punya ramai yang suka band ni kan? Lagi-lagi ahli kumpulan avenged sevenfold : Synyster gates, the rev. Ramai fanatik diaorang ni aku tgk. Heheh. Tapi aku rasa kalau genre band ni kekal metalcore macam awal-awal kemunculan diaorang, konferm tak ramai suka. Hahaha.

Cakap banyak pun tak guna gak. Apa kata korang try dengarkan sndiri. Kat bawah ni lagu seize the day ni.



Lirik :

Seize the day or die regretting the time you lost
It's empty and cold without you here, too many people to ache over

I see my vision burn, I feel my memories fade with time
But I'm too young to worry
These streets we travel on will undergo our same lost past

I found you here, now please just stay for a while
I can move on with you around
I hand you my mortal life, but will it be forever?
I'd do anything for a smile, holding you 'til our time is done
We both know the day will come, but I don't want to leave you

I see my vision burn, I feel my memories fade with time
But I'm too young to worry (a melody, a memory, or just one picture)

Seize the day or die regretting the time you lost
It's empty and cold without you here, too many people to ache over

Newborn life replacing all of us, changing this fable we live in
No longer needed here so where do we go?
Will you take a journey tonight, follow me past the walls of death?
But girl, what if there is no eternal life?

I see my vision burn, I feel my memories fade with time
But I'm too young to worry (a melody, a memory, or just one picture)

Seize the day or die regretting the time you lost
It's empty and cold without you here, too many people to ache over
Trials in life, questions of us existing here, don't wanna die alone without you here
Please tell me what we have is real

So, what if I never hold you, yeah, or kiss your lips again?
Woooaaah, so I never want to leave you and the memories of us to see
I beg don't leave me

Seize the day or die regretting the time you lost
It's empty and cold without you here, too many people to ache over
Trials in life, questions of us existing here, don't wanna die alone without you here
Please tell me what we have is real

Silence you lost me, no chance for one more day
I stand here alone
Falling away from you, no chance to get back home
I stand here alone
Falling away from you, no chance to get back home


Avenged sevenfold


Kalau korang rasa best, ni ha aku sediakan sedikit profile diaorang :

- Band ni dari Huntington beach, california
- Genre hard rock, heavy metal, metalcore (awal kemunculan)
- Bermula dari tahun 1999 sampai sekarang
- Diskografi : Sounding the seventh trumpet (2001),  Waking the fallen (2003),
                     City of evil (2005),  All excess (2007),  Avenged sevenfold (2007),
                     Live in the LBC (2009),  Nightmare (2010)

- Ahli-ahli   : M shadows (vocal), Zacky vengeance (rhythm guitar, backing vocal),
                    Synyster gates (lead guitar, backing vocal),
                    Johnny christ (bass, backing vocal), The rev (drums : 1999-2009).
                    Info : The rev, drummer dieorang ni sebenarnya dah meninggal dah.
                    Buat masa ni, position drum, Mike portnoy drummer dari
                    Dream theatre ganti sekejap.
                    Gempak gila ah. Mana taknya, Mike tu legend beb.

Diaorang pun ada muka buku (facebook)
http://www.facebook.com/AvengedSevenfold

Ruang kebebasan (myspace)          
http://www.myspace.com/avengedsevenfold             


Kat sini, kalau korang nak request kord gitar lagu ni, post komen kt entri ni ek. Aku akan sediakan. Ok aku nak sambung balik dengar lagu ni.Seize the day...( dengan mimik muka yang feeling gila)
           


















Ranking: 5

{ 2 comments... read them below or add one }

Afiq said...

haha lagu2 a7x mmg best!! head banging wehh..lagi2 kalau dapat jamm!


18 September, 2010
- Kid - said...

betul2.
yg lagu baru nightmare tu,
mengancam beb..
Dah tu mike portnoy jd drummer dia :D


19 September, 2010

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...