Bosan ke hidup?

on 01 November 2010

Sepetang kat kedai mamak dengan teman-teman, topik pasal kehidupan jadi bual bicara. Diaorang mengeluh betapa bosannya hidup ni. Keluhan macam ni mungkin selalu kita dengar. Kid pun pernah berfikir pasal ni. Korang pernah tak terfikir?

Selama kewujudan kid kat dunia ni, buat kid terfikir, apa tujuan kita hidup? Putaran hidup pada mata teman-teman kid pulak macam ni : makan minum + tido + kerja bagaikan robot setiap hari + kahwin and akhir sekali mati. Ish-ish..

Akhirnya, alasan 'bosanlah hidup ni' jadi jawapan. Secara peribadi, bagi kid hidup ni ialah semacam 1 acuan. Kitalah yang membentuknya. Simple sangat-sangat. Cara kita membentuknya terletak pada individu tu. Ia bersifat universal. Kalau baik, baiklah jadinya. Tapi kalau sebaliknya, akibat dia fikirlah sendiri.

Bagi kid, hidup ni rasa bermakna dan tak bosan bila buat something yang bukan kerana orang lain tapi untuk diri sendiri =)
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...