Masalah perangai orang yang lagi tua

on 28 October 2010

Entri personal.



Masalah perangai orang yang lagi tua dari kita ni banyak sangat.. Ah kadang-kadang buat kita fedup. Dengan memikirkan yang diaorang lagi tua, lagi banyak makan garam la konon, buatkan diaorang ni EGO. Taknak terima pandangan orang yang lagi muda, bak kata diaorang 'budak hingusan'.

Diaorang ni kalau dah pilih 1 something, tu jelah yang diaorang tahu. Tapi diaorang tak fikir, ada yang lagi bagus dari something dia pilih tu. Ni tahun 2010 lah. Nak cakap kang marah. 'Ah kau apa tahu!' . Jadi lantak kau lah labu!

Nak suruh kita hormat dia, tapi dia tak hormat kita pun? Common sense lah walaupun sedikit. Bukan susah. Kata dah banyak makan garam? Takda win-win situation pun.. Macam mana lah nak hormat diaorang kalau macam tu? Sila berfikir sekejap boleh? Hishh..


Aku betul-betul pissed off.




P/s : Bukan ditujukan pada reader yang lagi tua dari kid. Maaf kalau reader terasa.
P/s : Entri ni hasil dari pemerhatian kat tempat kerja and keadaan sekeliling.

P/s : Banyak makan garam boleh kena darah tinggi.
Ranking: 5

{ 2 comments... read them below or add one }

rossoneri said...

mmg memerlukan kesabaran yg tinggi.. seeloknya diam je lerr..dia nak ckp apa pun biar lah..


28 October, 2010
wannurfazrini said...

lagi satu kid kene tahu yg org tua ni susah nak beralah .


28 October, 2010

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...