Kenapa tak dapat update?

on 18 April 2011

Kenapa tak dapat update? Selain dari malas, takde idea, terlalu bz atau berlaku masalah luar jangkaan, aku dapat lagi 1 sebab kita tak dapat update blog - masalah emosi.

Punca masalah emosi ni ada macam-macam sebab dia. Beberapa contoh- kita tak laksanakan tanggungjawap lain dengan sempurna, masalah dengan awek/balak ke, masalah study ke. Then kita risau gila dan asyik terpikir pasal masalah tu..

Bila dah asyik teringat je masalah tu, maka kita memang takkan dapat fikir pasal idea lagi. Hm aku rasa kalau tanya mana-mana blogger yang dah lama berblog, mesti diaorang setuju jugak pasal emosi ni.

Nak settle masalah ni, kita kena elakkan diri dari masalah. Maksud aku, elakkan diri dari dapat masalah. Macam mana tu? 1 contoh kat sini, jangan abaikan tanggungjawap kita yang lain.. Kalau bekerja, jangan sampai kerja terbengkalai kerana berblog. Macam tu jugak dengan student.. Assignment semua tu kena jaga. Bila tanggungjawap kita tak settle, mesti rasa tak senang hati je kan?
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...