Perempuan

on 10 October 2010






















Hasil dari pemerhatian and survey yang kid buat sendiri pasal sifat lelaki yang perempuan cari :

1. Lelaki kena ar sensitif sikit dengan keadaan perempuan kalau takmerajuk memanjang la buat hati nanti.

Pendapat kid : Majoriti lelaki memang cuba untuk sensitif and peka dengan keadaan perempuan. Lagi lagi buah hati kan. Tapi nak kene selalu sensitif and peka ke? Mak oi. Sekadar pertanyaan je ni yer.

 2. Lelaki kena jugak amik tahu sesuatu or perihatin. Sebab kadang-kadang benda kecik perempuan suka besar-besarkan. Sebab nakkan perhatian.

Pendapat kid : Ok ok..Kid faham point ni. Tapi nakkan selalu perhatian ke? Letihlah eden!

3. Tak boleh terlalu jujur and terlalu caring. Sebab terlalu jujur tu menyakitkan and bila lelaki terlalu caring buat bosan pulak.

Pendapat kid : Pulak dah..Kalau tak boleh terlalu jujur, nak macam mana lagi? Huhu. Tapi ada betul jugak. Sebab kid rasa sekarang ni agak susah nak jujur 100% dalam hal ni. Even 1%  pun confirm korang ada mengelat punya. Terlalu caring ni kid no komen. Tengok cara and lelaki tu sendiri lah.


Ni baru je 3 point. Tapi kid nampak macam ada sedikit kerumitan di situ.. Huhuh. Jadi kesimpulannya? Kawan-kawan?

*picture credit : http://www.festivalplayers.ca/
Ranking: 5

{ 4 comments... read them below or add one }

Affan Ruslan said...

Point akum perempuan kalau nak bermanja2, jgn terlampau menggedik. Ni tak, sebelum kawen dah menggedik dan tak habis2 merajuk, kalau dah kawen macam mana lah agaknya. Kalau laki, tak yah layan perempuan macam ni. hehe

*berdasarkan pemerhatian aku dr sekeliling, sbb aku takde awek. hehe


21 September, 2010
EiF@ said...

dari pandangan sy sbg perempuan:

point 1: kami memg dilahirkan bersifat sensitif dan mudah tersentuh.. bukan nak lelaki slalu peka n sensitif, tapi cukupla kalau memahami.. perempuan pun kene peka dan sensitif terhadap lelaki jugak kan?

point 2 & 3: Memg majoriti perempuan nak kan perhatian..kerana perempuan suka lelaki yg caring, bukan nak mengada2 tapi sbb permpuan rasa selamat dan rasa diri disayangi oleh pakwe.. so, lelaki, ni la caranya korg nak tunjukkan ksh syg korg..cume jgn terlampau caring smpai mengongkong plak..cemburu buta tak tentu pasal..huhu~ terlalu jujur? erm..pk sendiri la.. jujur memg perlu, sbb kalo dpt tau kene tipu, lu pk la sendiri pe akibatnya..huhu

ksmpulannya, sbnrnya 2-2 pihak kena saling memahami & percaya 1 sama lain.. bertolak ansur & saling memberi.. barulah perhubungan itu kekal lama (cewah, ayat mcm dh kawen je..)


21 September, 2010
~hyun_miera~ said...

miera lak nak komen..
bagi miera,bila laki tue ikhlas ngn kita dan betuul2 menyayangi kita,tak perlu tunggu untuk mereka buat semua nie.
ia akan dtg ikhlas dr ati mereka.tak la sampai nak tggu permpuan majuk bru nak jadi peka dan sensitif.
dan kaum perempuan pun satu,da tau lelaki nie mmg memang susah nk peka psl perempuan,xyah la nak majuk2.
buang karan jer.
terus terang kan senang.atoiii.
miera pun perempuan gak,tapi ntah la.
xsemua poompuan camtue kot.:)
sokong dgn apa yg eifa ckp di atas.kedua2 nya msti memahami dan percaya antra satu sama lain..


21 September, 2010
taqie said...

haha..kesimpulannye..jdla diri sendiri..kalau jumpe orang yang sesuai dan serasi..takkan ade problem.. yang akn jd mslh..bile mmg 1 psgn tu bkn dtkdrkn utk msg2.. :)


21 September, 2010

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...