Aku perlukan masa!!

on 08 November 2010

















Secara jujur, kid merasakan 24 jam masa yang diberi memang tak cukup. 10 jam kid habiskan dengan bekerja. Jadi yang tinggal hanya beberapa jam je lagi sebelum tidur. Kid tak boleh jadi macam kelawar, berjaga belah malam dan tidur sebelah pagi. Tak ramai boleh buat macam tu. Kalau kid boleh pun, kerja pulak menghalang.

Terlalu banyak benda yang kita nak buat tapi bab masa jadi persoalan. Oh ini ke hidup??

Definisi masa ni bagi kid subjektif.. Kalau tanya diri sendiri, jawapan lain. Kalau tanya orang lain, jawapan lain. Kalau bagi kita, masa itu waktu untuk beramal dan buat something yang kita suka tapi mungkin bagi orang lain, masa tu waktu untuk carik duit. Workaholic 24/7. Menghambakan diri secara total pada kapitalis and bekerja setiap hari tak ubah macam robot?? Ui tak naklah aku nyah!

Takpa itu hak masing-masinglah. Hidup ni macam kain, koranglah yang corakkan kain sendiri.

Kadang-kadang bila tengah bekerja tu, bila nampak je kawan hangout hujung minggu, tensyen jugak tak dapat join bersama. Member-member jamming tak dapat join. Ada gig pun tak dapat nak pergi. Hari cuti pun kena kerja. Hari raya pun kena kerja. Mana boleh blah..

Kalau untuk blog ni, hah jangan cakaplah..Trafik pun memang jatuh. Dah macam muflis je rasa dia. Nasiblah rasa nak menaip tu tak pernah hilang. Kalau tak, blog ni confirm bersawang. Sebabnya, kid amik masa untuk taip satu-satu entri tu. Even kalau entri pendek pun kid amik masa jugak. Last-last blogwalking pun tak dapat. Tengok jam je dah kul 12 pagi. Zzz..

Sigh..


picture : zavrtak.deviantart.com
Ranking: 5

{ 4 comments... read them below or add one }

zty said...

kid keja apa ?
belajaq pon penat gak.tp org kata antara belajaq ngan keja belajaq syok lagi.tp taktau la sbb tak penah keja lg,hehhe

cheer for life ;)


08 November, 2010
- Kid - said...

keje as waiter..memang pening...huhuh


08 November, 2010
misSbLurRy said...

belajar vs keje

wa lagi suka belajar, tiada tekanan dan enjoy anytime everywhre,

tapi bila kerja kita jadi matang, jumpa ramai orang secara tak langsung memang boleh kenali diri masing2...

relax la bro, memang kekdg jeles tgk org berjimba tp kita kerah tenaga..it bout ur furture


09 November, 2010
- Kid - said...

yg kid keje skng ni, bukan tuk future..tp tuk tanggung kos idup sementara wktu nih..sepatutnye prktikal sem ni tp xdpt tempat..kene ar tangguh..


09 November, 2010

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...