Pengajaran untuk blogger

on 19 March 2011

Tadi aku jejalan kat fb. Ternampak pasal 1 blogger ni sudah kantoi sama pak polisi. Pasal entri dia berkaitan dunia politik. Sumber klik sini

Aku dah cakap pasal isu yang patut kita elakkan dari published sebelum ni. Infact bukan aku je, banyak blogger dah mengingatkan dah. Jangan main gila kalau melibatkan politik. 


Ok mungkin tuan punya blog tu sekadar nak luahkan apa yang dia tak puas hati pasal politik. Memang blog ni salah 1 medium untuk luahkan pendapat. Kebebasan untuk bersuara kat sini. Tapi kadang-kadang kita tak sedar apa yang kita taip tu, buat orang terasa atau sebenarnya kita memfitnah. Kalau kena kat orang-orang biasa macam kita, lama-lama settle jugak DALAM blog, kan? Tapi kalau kena kat orang yang terlibat dengan politik, hah masak..!

Itu pasalla jangan main bantai update sebab ikutkan emosi, atau semata-mata nak kejar trafik. Trafik tinggi pun tak guna dah kalau kita kat lokap!
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...