Dapat apa lari dari masalah?

on 05 May 2011

Bila ada masalah je, lari. Bila ada masalah je, lari. Lepas tu blame keadaan, blame Yang Esa. Persepsi kau pada orang lain pun sentiasa negatif. Lepas masalah demi masalah yang menimpa, kau rasa makin tensyen.

Nak hilangkan tensyen, enjoy melebihi batasan! Layan clubbing, togok arak, layan pil kuda, esctasy, layan gam, tidur dengan perempuan. Tak cukup? Buat something yang lebih thrill. Tengok porn. Lepas tu cari perempuan, rogol. Paling teruk, bunuh diri - Contoh kesan lari dari masalah 
  
Tak kiralah masalah tu punca dari kita sendiri atau ujian dari Yang Esa, kita tak patut lari dari masalah. Kalau lari? Macam kat atas tu lah kesan dia. Hati tak tenang, emosi terganggu. Then kita akan cuba cari ketenangan dengan cara yang salah di sisi undang-undang, haram di sisi agama. 

Cuma selesai ke masalah buat macam tu? Hm fikir-fikirkan..



*Masalah bukan bertujuan untuk menyusahkan kita tapi mematangkan kita. Supaya akan datang kita tak buat kesilapan sama.
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...