Tingkatkan motivasi diri dalam apa bidang kita join sekalipun

on 12 May 2011

Tak kiralah apa bidang kita join sekalipun, bagi aku motivasi diri pada tahap yang tinggi penting supaya kita dapat buat yang terbaik dalam bidang tu. Macam mana nak tingkatkan motivasi diri?

Fokus 100%

Tak fokus atau tak cukup fokus, memang mengganggu weh. Akibat dia kerja just siap separuh jalan. Bila jadi macam tu, hati dengan fikiran pulak tak tenang. Amalkan fokus 100% dengan automatiknya kau akan bagi komitmen 100%.

Yakin 

Actually kalau kau minat bidang kau join tu, masalah tak yakin ni memang takkan muncul. Tapi kalau tak minat, jangan lemahkan semangat sendiri. Pikir positif dan yakin kau mampu kerja tu.

Jangan fikir dapat puaskan hati semua orang

Tak kiralah apa pun kau buat, kau takkan dapat puaskan hati semua orang. Kalau kau fikir dapat puaskan hati semua orang, kau akan kecewa. Buat sehabis baik bukan pasal nak puaskan hati orang lain. Ingat tu.

Actually aku published entri ni sebab boring tengok orang yang takde motivasi ni. Lemah longlai semacam je.. Hak hak. Harap entri ni membantu                                              
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...