Soal jawap dengan si bongok : Kaki kebas gambar awek kat facebook

on 02 April 2011






















Aku : Bro apa cer ni bro? Guwa tengok nama lu naik kat paper hari ni?

Kaki kebas : Eh ye ke?? Sat guwa tengok? Eh ye la.. Fuh bangga sial!! Kalau guwa ada blog confirm mencanak trafik nih!! Eh lu taknak try ke bro?? Lu kan ada belog?

Aku : Try kepala BAPAK kau.. Hish.. Eh nama lu naik kat paper pasal lu kaki kebas gambar awek kat fb pun lu bangga?

Kaki kebas : Heheh biasa bro.. Guwa bukan selebriti tapi nama dapat masuk paper.. Mestila bangga! (walhal nama samaran je)

Aku : Mak aih.. Kepala hotak lu memang dah rosak ni bro.. Apsal lu buat kerja takde pekdah ni?

Kaki kebas : Kerja tak de pekdah lu cakap?? Lu ni sah jenis tak pikir jauh la bro.. Sebenarnya bermula macam ni. Guwa geram tengok awek-awek cun, montok, cutting macam model dalam fb tu.. Terdedah sana, terdedah sini. Nampak lurah.. Perghh!! Terliur bai! Kalau jantan lain, confirm buat modal melan*@p. Tapi guwa taknak habis macam tu je.

So guwa pikir 2,3 minit.. Then guwa dapat 1 idea. Guwa perasan gambar-gambar ni boleh buat duit! Jadi guwa ambik salah 1 gambar awek dalam tu, guwa apply teknik super impose yang guwa belajar dulu kat gambar tu. Sekarang guwa sudah boleh buat $$$! - ugut awek tu dengan jumlah $$ yang kaw-kaw kalau tak guwa sebarkan gambar tu. Haa.. Ni macam lu kata kerja takde pekdah??

Aku : Kepala hotak lu! Lu memang melampau la bro.. Salah tahu apa lu buat ni? Cuba kalau kena kat lu atau anak lu esok? Lu tak bengang???

Kaki kebas : Eh apa pulak guwa buat salah... Ni mananya bijak menggunakan peluang yang ada! Takkan setakat nak meleleh air liur atau buat modal bayar bil tertunggak je bro? Cuba lu pikir jauh sikit boleh?? Lagipun kalau nak blame guwa 100% amatlah tidak rasional sama sekali..

Siapa suruh awek-awek letak gambar pakai dedah sana sini?? Siapa suruh awek-awek tu berposing macam sangap nak bata@#g??? Heheh so bukan salah guwa 100% le der..

Aku : Pergi MAMPOSS sama anda

                                                                  +++++++++++++++++

Moral : Siapa masuk Kosmo hari ni? So kaum hawa, sila lebih berhati-hati. Lagi-lagi yang letak gambar dedah sana sini, posing macam..er faham-faham sendirilah. Sekarang ni macam-macam diaorang (lelaki takde otak) boleh buat dengan gambar korang. Kalau taknak jadi macam dalam berita kosmo tu, maka hati-hati ler. Buang mana-mana gambar tak patut. Kalau boleh letak gambar pakai tudung laaagi baguss.

Sumber berita sini - Risau 'dibogelkan' dalam facebook
Picture : istockphoto 

*Dialog rekaan semata-mata untuk tujuan kesedaran
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...